Godt nyt: Marcipanbrand kommer ikke til at ramme julegodterne

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

En af verdens største marcipanproducenter, Odense Marcipan, lover, at der nok skal komme marcipanruller på hylderne, selv om en del af fabrikken brød i brand onsdag.

»Vores foreløbige undersøgelser viser, at der er tale om en begrænset brand i et relativt isoleret afsnit af produktionen. Vi forventer derfor, at produktionen er fuldt oppe at køre i løbet af næste uge,« siger Niels Søgaard, der er direktør i Odense Marcipan, i en pressemeddelelse.

Læs også: Marcipanfabrik står i flammer

Derudover er færdigvarelagrene ikke blevet berørt af branden, der angiveligt opstod i noget mandelstøv og bredte sig til tagkonstruktionen i produktionshallen på Toldbodgade i Odense. Så der kommer ikke til at mangle marcipan hverken nu eller til jul, understreger Niels Søgaard.

»I øjeblikket produceres der julemarcipan, og den manglende produktion på grund af branden forventes relativt hurtigt at blive indhentet med treholdsskift og weekendarbejde i produktionen og pakkeriet,« lyder det i pressemeddelelsen fra Odense Marcipan.

Læs også: Brand slukket i marcipanfabrik

Allerede torsdag morgen mødte alle ansatte på fabrikken som normalt, hvor de blev orienteret om situationen. Arbejdet i pakkeriet og produktionen blev herefter startet som normalt.

Dagens Gossip