Godt nyt: Schumacher er i bedring efter ny operation

Skrevet af admin

31/12/2013

Dagens topnyheder

Den syvdobbelte Formel 1-verdensmester Michael Schumacher er blevet opereret en gang mere efter søndagens voldsomme skiulykke.

Tirsdag formiddag var der pressekonference i Grenoble, hvor en klinikchef kunne berette om en lille bedring i tyskerens tilstand.

- Situationen er mere under kontrol end i går, men vi kan stadig ikke sige, at han er ude af farezonen.

- Vi har vundet en smule tid, men må fortsætte med konstant overvågning, siger anæstesioverlæge professor Jean-Francois Payen fra hospitalet i Grenoble.

Lægerne er overrasket over den positive udvikling, men på pressekonferencen blev det også slået fast, at tilstanden stadig er kritisk.

- Situationen har forbedret sig en smule efter den nye operation. Efter en ny skanning viser det sig nu, at Schumachers tilstand er i bedring, siger klinikchef Jacqueline Hubert.

Ifølge overlægen Jean-Francois Payen fjernede lægerne natten til tirsdag et hæmatom, en svulstlignende blodansamling, fra tyskerens hjerne.

Og selv om der nu er en smule bedring, kan det hurtigt gå den gale vej igen.

Der er stadig problemer i hjernen, som lægerne holder opsyn med. Og de understreger, at der både er gode og dårlige tegn, og at de stadig er både urolige og bekymrede.

Schumacher holdes fortsat i koma, og han bliver ikke flyttet fra hospitalet i Grenoble foreløbigt. Det ville ifølge lægerne medføre for stor en risiko.

Tyskeren styrtede søndag formiddag i et off piste-område i Meribel og slog hovedet på en sten. Meldingen fra lægerne var mandag, at Michael Schumacher havde været død, hvis han ikke havde haft hjelm på.

Han blev først bragt ind på sygehuset i Albertville-Moutiers, men blev siden sendt videre til Grenoble.

Schumacher blev verdensmester i Formel 1 i 1994 og 1995 med Benetton, mens han fra 2000 til 2004 vandt VM-titlen fem gange i træk med Ferrari.

Schumacher indstillede endegyldigt sin karriere for et år siden. Han bliver 45 år 3. januar og har to teenagebørn med hustruen Corinna.

Familien er hos Schumacher på det franske hospital, og Formel 1-legendens nærmeste er chokerede, fortæller manager Sabine Kehm til flere medier.

Lægerne slog fast, at de trods den store interesse fra offentligheden først holder en ny pressekonference, når der er nyt at fortælle. Der bliver ikke daglige pressekonferencer, hvis ikke der er sket en udvikling i den ene eller anden retning.

/ritzau/