Godt nyt til disse allergikere: Nu har den toppet

Skrevet af Mathias Busekist

05/05/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er godt nyt at hente, hvis man er birkeallergiker.

Dagens topnyheder

Hvis du hører til blandt de mennesker, der bliver ramt af løbende næse, en irriterende kløen samt dvaskhed med mere, så bør du måske læse med.

Det bør du i hvert fald, hvis det skyldes allergi over for birkepollen.

Efter nogle intense uger kan biolog og leder af pollentællingerne hos Astma-Allergi Danmark, Mathilde Kloster, fortælle, at den nu har toppet.

"Birken har peaket for i år og tallene begynder nu at ramme lave til moderate niveauer," siger hun ifølge Ekstra Bladet

Opgørelsen, som Astma-Allergi Danmark henviser til, bekræfter, at det i år har været værre end sidste. Dog understreger de, at den ikke været "exceptionelt høj".

"Det, der kendetegner birken, er, at den er forholdsvis kort, men intens, fordi den kan sprænge i luften fra den ene dag til den anden, hvor mange af de andre pollentyper strækker sig over en længere periode, og hvor niveauerne ikke bliver lige så høje."

Astma-Allergi Danmark forventer, at det snart vil blive formildnet. Det sker oftest i midt-slut maj måned.

Men straks som den ene vinker farvel, siger en anden goddag - og denne gang er det græspollen. For ifølge Mathilde Kloster er den lige rundt om hjørnet.

Græspollen plejer så småt at dukke op i slutningen af maj eller starten af juni.

Græsallergikerne må væbne sig med tålmodighed, da det er svært at spå, hvor slem en tid de går i møde.

Får vi en brandvarm eller drivvåd sommer, har pollenkornene ikke særlig gode vilkår, men får vi derimod en typisk dansk sommer med en kombination af sol og regn, kan det gå hen og blive en kløende og næseløbende fornøjelse.