Godt nyt: Udsigt til stigende huspriser til sommer

Noget kunne tyde på at der er godt nyt til hussælgerne.

I hvert fald skærer boligejerne nu mindre af udbudspriserne end tidligere, viser beregninger fra FinansBureauet.

Kigger man godt efter, kan man faktisk ane spæde forårstegn på vej på det trængte boligmarked. For nylig viste en undersøgelse fra Epinion således, at hele 150.000 forbrugere overvejer at købe bolig i indeværende år, hvilket er næsten det dobbelte af normen.

Og i sidste måned kunne man i Fyens Stiftstidende læse, at lektor ved Syddansk Universitet i Odense, Morten Skak forudsiger at boligpriserne i Danmark vil begynde at stige til sommer.

Og nye beregninger fra FinansBureauet indikerer, at boligmarkedet kan være på vej mod en stabilisering. Beregninger, som er foretaget på baggrund af data fra boligsiden.dk, viser at de procentuelle prisnedsættelser på udbudte boliger er fladet ud på et niveau, der ligger et pænt stykke under niveauet fra 2009.

At de gennemsnitlige prisreduktioner generelt flader ud, kan være en indikation på, at den nedadgående pristilpasning på boligmarkedet er ved at nærme sig slutfasen.

I startfasen af et negativt boligmarked vil man ofte opleve kraftige reduktioner i udbudspriserne. Det oplevede man eksempelvis tilbage i starten af 2009, hvor boligmarkedet var i gang med en markant korrektion.

Men i det nuværende marked ser man generelt mindre procentuelle prisnedsættelser end dengang, ikke mindst hvad angår lejligheder og andelsboliger.

Det kan tolkes som en indikation på, at priserne efterhånden generelt er reguleret ned på et niveau, hvor de i sig selv ikke længere udgør en barriere for boligsalget.

Kilde: FinansBureauet på baggrund af data fra boligsiden.dk

Skrevet af: Claus Forrai, finansbureauet.dk

Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her:

Dagens Gossip