Godt på vej mod OL

Skipper Rasmus Stjerne og resten af det danske herrelandshold kunne i går glæde sig over den tredje sejr på stribe, da de faverige naboer fra Norge blev besejret 7-5 efter en ekstra ende.

Dermed har det danske hold fået rystet de to nederlag på 3-8 til USA og 4-6 til Skotland af sig. Udover sejren mod Norge er også Finland og Rusland blevet besejret henholdsvis 9-2 og 8-6.

I ly af natten

- Det var godt. Det var temmelig hårdt for os på førstedagen. Vi spillede godt mod Skotland, og nu begynder det at gå vores vej. Vi vil bare prøve at holde gang i spillet og se, hvor det fører os hen, siger Rasmus Stjerne efter sejren over Norge.

Blev den gode stime fortsat i nat mod først Tjekkiet og siden Japan, der begge lå dårligere placeret end Danmark, vil Stjerne, Johnny Frederiksen, Mikkel Poulsen og Troels Harry være godt på vej mod OL og mod den danske rekord for flest vundne kampe ved et VM.

Sidste år i Basel var det også Rasmus Stjernes mandskab, der var af sted, og her blev det til seks sejre og fem nederlag. Det var blot en enkelt sejr fra at tangere rekorden, som Stjernes far, Tommy Stjerne, satte ved VM i Västerås, Sverige i 1990.

Positivt regnskab

Gør man status efter godt halvdelen af de 11 kampe, der skal spilles i gruppespillet, er overstået, ligger Danmark lunt i svinget til en OL-billet. Det gælder om at slutte blandt de syv bedste, når man regner resultaterne fra VM i 2012 og 2013 sammen.

Med sig fra VM 2012 har Danmark seks point, og hvis placeringerne efter fem kampe holder nogenlunde, vil 10 point være det magiske tal på syvendepladsen. Der kan dog nå at ske meget endnu, og skulle det glippe med OL-billet ved VM, kan Danmark deltage ved OL-kvalifikationen i december, hvor der er to pladser på spil.

Rusland er som vært for OL allerede kvalificeret, og det er vist meget godt for de russiske herrer, der efter fem kampe ligger sidst. Som det eneste hold i turneringen havde Rusland før nattens kampe ikke vundet en eneste kamp.

Til gengæld ser Canada ud til at fortsætte dominansen fra sidste års VM, og det var efter fem kampe udelukkende blevet til sejre for det canadiske hold på hjemmebane i Victoria, British Columbia på den canadiske vestkyst.

Dagens Gossip