Godt råd: Dette skal du undgår, når du laver te

Når vi skal lave en kande te, så koger de fleste en portion vand, som de hælder over deres te, der derefter trækker for at give teen smag.

Men faktisk er det slet ikke godt for teen at blive overhældt med kogende vand, fortæller SØNDAGs sundhedsekspert, Rikke Goerlich, der er phytoterapeut.

- Nutidig forskning i urter og udnyttelsen af deres aktive stoffer viser, at de ubearbejdede teer får ødelagt en del af de gode stoffer, hvis vandet er kogende, forklarer hun.

Er du i risikogruppen for at få skøre knogler? På søndag.dk får du svaret på, hvilken te der er god for dig

Så varmt skal dit tevand være

Så det er ikke for smagens skyld, at man anbefaler, at man brygger sin te med vand der ikke er spilkogende.

Og det er særligt de gode egenskaber i grøn te og urtete, der ikke kan tåle de helt kogende temperaturer.

- Når det gælder det, vi kalder sort te, altså te som eksempelvis earl grey, hvor bladene er fra tebusken Camellia sinensis, så er de oxiderede og tåler derfor den højere temperatur, lyder det fra Rikke Goerlich.

Trænger du til lidt sødt til teen? På søndag.dk får du 6 variationer over vandbakkelser

Men når det kommer til urtete og grøn te, anbefaler hun, at man bruger vand, der måler 70 grader, hvor de fleste stoffer altså vil være intakte.

SØNDAGs sundhedspanel, SØNDAG, NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip