Gør noget, Caroline

Caroline Wozniackis nederlag i første runde i Rom var det fjerde i træk. Det er ikke sket siden 2007, og i det hele taget er Wozniackis statistik lige nu trist læsning, hvis man vil se danskeren tilbage på den førsteplads, hun sad på i samlet 67 uger frem til 29. januar 2012.

Er Danmarks bedste tennisspiller allerede færdig på toppen? To iagttagere af tennissporten, BT har talt med, er i hvert fald enige om, at der skal ske noget i Wozniackis tennisliv.

- Jeg tror, det er slut for det koncept, vi har set. Altså kombinationen af hendes træner-setup og spillestil og hele den der ubekymrede knoklen derudad. Det fungerer tydeligvis ikke, siger Anders Haahr Rasmussen, der er tenniskommentator på Eurosport og forfatter til bogen ’En bold ad gangen' om Caroline Wozniacki.

- Den balance, der var i hendes liv, hendes spil og karriere, den er der ikke mere. Det virker som om, hun kæmper med at få det til at balancere igen, siger han og drager en parallel til den tidligere svenske verdensstjerne Mats Wilander, der i 1980erne vandt French Open som 17-årig.

- Så var han væk nogle år men kom derefter tilbage og vandt alt, efter han havde været ude og få en fornemmelse af, hvad livet ellers havde at byde på ud over tennis. Det krævede, at han fandt en ny måde at placere tennis på i forhold til alle andre ting, der var kommet ind i hans liv. Og det virker som om, det er den kamp, der foregår lige nu for Wozniacki, vurderer Anders Haahr Rasmussen.

Christian W. Larsen, der er tidligere tennistræner, elitespiller og sportsredaktør på Det Fri Aktuelt, følger også tennissporten og mener, Wozniacki har behov for en periode, hvor hun kun træner for at forbedre sit spil.

- Hun skal finde ud af, om hun vil det her? Og hvis hun vil, skal hun tage mindst seks måneder fri og finde ud af, hvad hun skal forbedre. Så må man aftale med sponsorerne, at de i perioden betaler halv pris eller slet ikke noget, mener Christian W. Larsen, der afviser, at Caroline Wozniacki som bare 22-årig er færdig.

Ifølge begge iagttagere skal man dog droppe tanken om at se hende på førstepladsen i verden igen. Og det er også fint nok, hvor hun ligger nu.

- Konkurrencen bliver hårdere år for år. Der er en række amerikanske piger på vej op, og selvfølgelig kommer russerne og asiaterne. Det er et nyt konkurrenceniveau inden for tennis hvert andet år, siger Christian W. Larsen

- Jeg synes, det er latterligt at snakke nummer ét i verden og Grand Slam-sejr. Det nytter ikke at have det som den fakkel, der skal gøre det ud for succes eller fiasko. Det er et resultat af, at alt det andet fungerer. Om hun er nummer fem, syv eller ni i snit over en tiårig periode er lige meget. Men det er der, hun skal ligge, tilføjer han.

- At være top 10-spiller svarer udmærket til hendes niveau, og hun har stadig et spil, der gør, at hun kan komme langt i nogle turneringer og vinde. Det skuffende er måden, hun taber på. Det skuffende er at se, hvordan hun spiller tennis, og hvordan hendes udvikling er gået i stå, siger Anders Haahr Rasmussen.

Dagens Gossip