Golden State slår NBA-rekord med sejr nummer 16

Den forsvarende NBA-mester Golden State Warriors har slået rekord for den bedste sæsonstart nogensinde i verdens bedste basketballiga.

Onsdag morgen dansk tid vandt holdet for 16. gang i lige så mange kampe denne sæson, da Los Angeles Lakers blev banket med 111-77.

Allerede efter første quarter førte Golden State med 19 point, så rekorden kom ikke som den store overraskelse for tilskuerne i Oracle Arena i Oakland.

Stjernespilleren Stephen Curry, der i sidste sæson blev kåret som ligaens mest værdifulde spiller, bidrog til sejren med 24 point. Modsat formåede den efterhånden aldrende stjerne Kobe Bryant blot at score fire point for gæsterne.

- Det er en fed præstation at være 16-0 for sæsonen, hvilket ikke er sket før i NBA-historien. Der har været mange gode hold gennem tiderne.

- Vi skal fejre det en lille smule, og så ser vi frem til at spille igen fredag, siger Stephen Curry til nba.com

Det næste mål for Golden State kan passende være at slå Los Angeles Lakers' rekord fra 1972 med 33 grundspilssejre i træk.

To gange tidligere i historien er det lykkedes to hold at åbne sæsonen med 15 sejre. Det skete for Washington Capitols i 1948/1949-sæsonen og for Houston Rockets i 1993/1994-sæsonen.

/ritzau/

Dagens Gossip