Golden State tangerer NBA-rekord med 15 sejre i træk

Golden State Warriors tog søndag sin 15. sejr i træk i NBA, da basketballholdet natten til mandag dansk tid vandt 118-105 ude over Denver Nuggets.

Kun to hold i historien har præsteret at være ubesejret i lige så mange kampe i træk fra starten af en sæson.

Washington Capitols (1948/49-sæsonen) og Houston Rockets (1993/94) er de eneste hold, som har åbnet en sæson med 15 kampe i træk uden nederlag.

Meget af æren for Golden State-stimen skal tilskrives sidste sæsons bedste spiller, Stephen Curry.

Mod Denver Nuggets var det dog reserverne, som sørgede for sejren. En komfortabel føring allerede i anden periode betød, at Curry kunne spares på bænken.

Dermed blev det ikke til mere end 19 point for stjernespilleren. Det er første gang i denne sæson, han ikke scorede 20 point eller mere.

- Det er specielt at tangere en rekord, som har eksisteret så længe. Det er en enorm stor bedrift, men vi ønsker at hæve det til et højere niveau. Nu hvor vi har 15 sejre, så kan vi lige så godt snuppe 16, siger Curry.

Natten til onsdag dansk tid har de forsvarende NBA-mestre fra Golden State Warriors mulighed for at slå rekorden på hjemmebanen Oracle Arena, når Los Angeles Lakers står på den modsatte banehalvdel.

Golden State Warriors har vundet 26 kampe i træk på hjemmebane, mens kriseramte Los Angeles Lakers har haft det meget svært med blot to sejre i 13 kampe i denne sæson.

Der bliver allerede nu spekuleret i, om Golden State Warriors kan overgå Chicago Bulls-holdet fra 1995/96 med legenden Michael Jordan, som vandt 72 kampe i den regulære sæson.

De to øvrige hold med 15 sejre i træk nåede begge frem til NBA-finalen.

Washington Capitols tabte i 1949 finalen i seks kampe til Minneapolis Lakers, mens Houston Rockets med Hakeem Olajuwon vandt klubbens første NBA-titel ved at slå New York Knicks i syv kampe i 1994.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip