Goldman Sachs: Dong er en langsigtet investering

Skrevet af admin

23/01/2014

Dagens topnyheder

Den store amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, der er på vej til at købe sig ind i Dong Energy, afviser Poul Nyrup Rasmussens (S) udtalelse om, at banken ser Dong som en kortsigtet investering.

- Dette er en langsigtet investering, og vi støtter ledelsens nuværende strategi på tværs af selskabets aktiviteter, herunder de store investeringer i vedvarende energi.

- Vi mener, at denne strategi, der er støttet af den danske stat og andre minoritetsaktionærer, vil skabe værdi for alle aktionærer i de kommende år.

Sådan siger talsperson for Goldman Sachs, Sophie Ramsay, i en kommentar til TV2 Finans.

Den store amerikanske investeringsbank afviser dermed Poul Nyrup Rasmussens udtalelse om, at den store amerikanske investeringsbank allerede vil være ude af Dong igen efter to år.

Finansminister Bjarne Corydon (S) har tidligere forsvaret valget af Goldman Sachs bud på 19 procent af Dong-aktierne med, at det samlet set var det bedste bud, og det bekræfter Dong altså selv torsdag.

- Et afgørende punkt i forhandlingerne har været investorernes villighed til at tage del i egenkapitalrisikoen i Dong Energy, skriver Dongs administrerende direktør Henrik Poulsen.

- Det er klart min vurdering, at staten, med de aftaler der er indgået, samlet set har fået den bedste pris og de bedst mulige betingelser for tilførslen af egenkapital.

Han understreger samtidig, at mange kritikere af aftalen med Goldman Sachs overvurderer Dongs markedsværdi.

- Jeg har bemærket, at nogle spekulerer i, at Dong Energys aktier skulle være op imod 60-80 milliarder kroner værd. Jeg kan overhovedet ikke genkende tal i den størrelsesorden, anfører Henrik Poulsen.

Salget sker, fordi Dong har brug for en kapitalindsprøjtning, og den risiko, der er forbundet med investeringen, har regeringen ikke lyst til at give videre til skatteyderne, ved at staten leverer Dong de ønskede midler.

Goldman Sachs er kendt for sin risikovillighed og berygtet for sin rolle under finanskrisen, hvor man med den ene hånd tilbød højrisikolån til boligkøbere, samtidig med at man med den anden hånd spekulerede i, at boligmarkedet ville kollapse.

/ritzau/