Goldman Sachs efter aftale: Handel er god for alle parter

Skrevet af admin

30/01/2014

Dagens topnyheder

Torsdagens godkendelse af Dong-handlen er god for alle interessenter, mener den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Trods drama i SF, underskriftsindsamling, demonstrationer og alverdens debatter valgte Folketinget at godkende salget af en andel af aktierne i energiselskabet Dong til amerikanske Goldman Sachs.

- Vi er tilfredse med godkendelsen af denne handel og ser frem til med denne betydelige minoritetsandel at samarbejde med den danske stat, ATP, PFA og andre minoritetsaktionærer, skriver talsperson Sophie Ramsay fra Goldman Sachs til DR Nyheder.

Det er ATP, PFA og Goldman Sachs, der har tilbudt at købe 26 procent af Dong for 11 milliarder kroner.

19 procent af aktierne bliver efter afstemningen i Folketinget solgt til Goldman Sachs.

I mailen skriver Sophie Ramsay, at salget er godt for alle parter i handlen, og at den amerikanske investeringsbank ikke kun investerer i Dong for at få et afkast på kort sigt.

- Dette er et langsigtet engagement, som afspejler vores støtte til ledelsens gældende strategi på samtlige af deres virkeområder herunder de betydelige investeringer i vedvarende energi, som, vi mener, vil generere værdi for alle interessenter, skriver hun.

Det såkaldte aktstykke blev vedtaget med stemmer fra Socialdemokraterne, De Radikale, Venstre, Konservative, Liberal Alliance og SF, der forud for afstemningen valgte at trække sig ud af regeringen.

Partiets formand Annette Vilhelmsen trak sig efter voldsom intern debat om netop handlen med Goldman Sachs.

/ritzau/