Goldman Sachs til investorer: Dong er en unik mulighed

Skrevet af admin

30/01/2014

Dagens topnyheder

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har tilsyneladende høje tanker om danske Dong Energy, som banken umiddelbart står til at købe knap en femtedel af.

Det skriver Berlingske torsdag, hvor SF er trådt ud af regeringen efter voldsom intern kritik af partitoppens linje i spørgsmålet om salg af andele af Dong.

Avisen er i besiddelse af hemmeligt salgsmateriale fra Goldman Sachs, som skal bruges til at lokke otte milliarder kroner ud af forskellige investorer.

I salgsmaterialet skriver Goldman Sachs, at en investering i Dong er en:

- Unik mulighed for at investere i et førende energiselskab med attraktive vækstmuligheder og en klar strategi om værdiskabelse gennem mere fokuserede investeringer, lavere gæld, frasalg og forbedret udnyttelse af kapital.

Dongs forretning med havvindmøller omtales som havende stort potentiale, skriver Berlingske. Og samtidig fremhæves det, at der er masser af muligheder for frasalg og flere effektiviseringer i Dong.

Hvad angår risikoen ved at investere i Dong, skriver Goldman Sachs, at den danske regerings børsnoteringsplaner og tilbagesalgsretten til staten, hvis børsnoteringen glipper, giver investorerne en "struktureret beskyttelse" mod tab.

Den samlede investering er tilsyneladende så god, at Goldman Sachs lover et årligt afkast på otte procent til investorerne. Først når de otte procent er fordelt, vil bankens egne partnere tage for sig af retterne.

Ifølge Jesper Lund, der er lektor i finansiering på CBS, har Goldman Sachs "pæne afkastforventninger", når investeringen præsenteres, som den gør.

- Når Goldman først tager sig rigtig godt betalt for årlige afkast over otte procent, kunne forventningerne til afkastet være i niveauet 15-20 procent. Det vil også svare til normale forventninger til kapitalfondsinvesteringer, siger han til Berlingske.

/ritzau/