Golf-legende raser over US Open-bane

Skrevet af admin

21/06/2015

Mest læste i dag

Chambers Bay-banen har mødt heftig kritik de seneste dage i forbindelse med afviklingen af Major-turneringen US Open i golf.

Senest lægger den sydafrikanske golflegende Gary Player ikke fingere imellem i sin kritik af banen.

- Det er en af de værste golfbaner, jeg nogensinde har set, siger den 79-årige Gary Player i et interview med Golf Channel.

- Der har aldrig været så mange spillere, som har misset cuttet, som er så glade for at kunne tage hjem, siger Player.

- Det her har været den mest ubehagelige golfturnering, jeg har set i mit liv. Den mand, der har designet banen, må have haft ét ben, der var længere end det andet, siger Player.

Chambers Bay-banen ligger i Tacoma i delstaten Washington, og det er specielt banens greens, dens højdeændringer, hældninger og glatte skråninger, der møder kritik.

- Det er ødelæggende at overvære. At se en spiller misse en green med én yard (0,9 meter, red.), og ende 50 yards nede et eller andet sted. Caddier falder og slår ankler og knæ, og spillerne vælter rundt, siger Player.

Flere af spillerne har også indtil nu i turneringen fremsat kritik. Det gælder både for blandt andre spanske Sergio Carcia, Jordan Spieth og svenske Henrik Stenson, der har sammenlignet banens greens med at spille på broccoli.

Indtil videre har det hårde terræn på banen også resulteret i, at flere tilskuere har vrikket om på anklerne.

Gary Player har i sin karriere vundet ni majorturneringer og én gang vundet US Open, hvilket skete i 1965.

/ritzau/