Golfkvinde går i udbrud i dansk duel om OL-billet

Golfspilleren Nanna Koerstz Madsen nærmer sig OL i Rio de Janeiro, efter at hun var klart bedst i første runde af den danske duel om en billet til flyet til Brasilien.

Ved Ladies European Tour-turneringen Tipsport Golf Masters i Tjekkiet kæmper Nanna Koerstz Madsen med Emily Kristine Pedersen om at sætte sig på Danmarks anden OL-plads i kvindegolf, hvor Nicole Broch Larsen er sikker på at snuppe den første.

De to konkurrenter ligger på forhånd så tæt, at afgørelsen i grove træk kan koges ned til, at OL-billetten går til den spiller, der klarer sig bedst i weekendens turnering i Prag.

Efter den første runde peger pilen entydigt på Nanna Koerstz Madsen, der gik de 18 huller i 68 slag, tre under banens par.

Det rækker foreløbig til en placering blandt turneringens bedste spillere, men for Koerstz Madsen er det måske endnu vigtigere, at hun har distanceret Emily Kristine Pedersen med fire slag.

Pedersen gik runden i et slag over par, hvilket primært skyldes en dårlig afslutning. Efter 14 huller var hun med helt oppe i topstriden med tre slag under par, men især en tredobbelt bogey på hul 17 blev kostbar.

Hun har dog fortsat mulighed for at rette op på resultatet, for turneringen afvikles over tre runder og slutter på søndag.

OL-billetterne går automatisk til de spillere, der ligger højest på verdensranglisten 10. juli.

Turneringen i Tjekkiet er sidste European Tour-turnering, inden det samlede regnskab skal gøres op. På den seneste rangliste er Nanna Koerstz Madsen placeret som verdens nummer 124, mens Emily Kristine Pedersen ligger nummer 125.

/ritzau/

Dagens Gossip