Golfkvinder i uhyre tæt duel om dansk OL-billet

Skrevet af admin

10/06/2016

Mest læste i dag

Navnene på golfspillerne på det danske OL-hold er ved at falde på plads, men der er fortsat helt tæt kamp om den ene af kvindernes to pladser.

Kun 0,04 point adskiller Nanna Koerstz Madsen og Emily Kristine Pedersen på verdensranglisten og dermed i kampen om at få en OL-billet.

Danmark kan tage to golfkvinder med to OL, og pladserne uddeles automatisk til de to spillere, der er højest rangeret på verdensranglisten 10. juli.

Nicole Broch Larsen ligger som nummer 80 højest af kvinderne på ranglisten og ligner derfor en sikker OL-deltager. Den sidste plads står mellem Nanna Koerstz Madsen, der ligger nummer 124 og Emily Kristine Pedersen, der ligger nummer 125.

De to golfspillere deltager i næste uge i en European Tour-turnering i Tjekkiet, før pladserne fordeles. Det er den sidste turnering, de spiller, før ranglisten gøres op, og derfor bliver det afgørende, hvordan de klarer sig der.

Den tætte OL-duel går dog ikke golfspillerne særligt meget på, selv om de begge gerne vil have fingre i billetten til Rio.

- Det er ikke noget nyt for os. Vi har konkurreret siden, vi var meget små juniorer, så det bliver vildt spændende, hvem der løber med pladsen i næste uge.

- Det ville være helt vildt stort at repræsentere sit land ved OL. Det er jo ikke noget, vi nogensinde har troet, vi kunne komme til.

- Det er selvfølgelig også noget nyt, så vi ved ikke, hvor stort det bliver, siger Nanna Koerstz Madsen, der henviser til, at det er første gang siden 1904, at golf er en del af legene.

Emily Kristine Pedersen lå i begyndelsen af året et godt stykke over Nanna Koerstz Madsen på ranglisten, men blev hentet ind i februar, hvor de siden har ligget nogenlunde lige.

Den afgørende turnering i Tjekkiet om at hente point til verdensranglisten begynder fredag 17. juni. Selv om der er OL-pladser på spil, tager Emily Kristine Pedersen det roligt.

- Jeg griber turneringen an som en hvilken som helst anden, og man gør sit bedste ligesom i alle andre turneringer.

- Jeg tænker ikke så meget over, at det lige er Nanna, jeg kæmper imod. Det er bare om at gøre sit bedste og håbe på, at det er godt nok, siger Emily Kristine Pedersen.

Danmark får også to herrer med til OL. Her bliver det sandsynligvis Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen, der skal repræsentere Danmark. De ligger henholdsvis nummer 43 og 73 på verdensranglisten.

/ritzau/