Golfspilleren Line Vedel vil slås for en major-plads

Line Vedel Hansen har som den første kvindelige golfspiller siden Iben Tinning kvalificeret sig til den amerikanske LPGA Tour, og sønderjyden har allerede fået en god start.

I de to første turneringer, hun deltog i, blev det blandt andet til en delt 27.-plads på Bahamas, og dermed ligger hun nummer 55 på ranglisten.

Lørdag går turen igen vestpå, og denne gang er målet at spille sig ind i Kraft Nabisco Championship, årets første major. Det skal ske i forbindelse med to turneringer i Arizona og Californien.

- Det bliver selvfølgelig svært, men jeg tror på det. De 10 bedste på ranglisten, der ikke allerede er kvalificeret, kommer med, og det er min chance. Men det kræver selvfølgelig er par gode resultater i de kommende uger, siger hun.

Verdens nummer 188 siger, at hun trods sin status som rookie er faldet godt til på LPGA Touren.

- Jeg synes, at jeg er blevet taget godt imod og følte mig godt tilpas. Jeg kender jo også en del af europæerne, fordi vi har spillet på Europa Touren sammen.

- Og så har resultaterne givet mig selvtillid. Jeg var ikke i tvivl om, at jeg kunne begå mig, men det er rart at blive bekræftet i det, man går og tror, siger EM-sølvvinderen fra 2010.

Hun kan mærke, at bundniveauet på den amerikanske tour er en del højere end i Europa på samme måde som tilskueropmærksomheden og pengepræmierne også er det.

- Man skal spille god golf for at blande sig med de bedste, og der er ikke plads til ret mange dårlige slag, siger Line Vedel Hansen.

Hun spiller i år også med på Ladies European Tour. Hun skal mindst spille seks turneringer her, og så kræver det samtidig gode resultater, hvis hun skal beholde Tour-kortet.

/ritzau/

Dagens Gossip