Golfstjerne gider ikke se OL-golf i tv

I næste måned er golf tilbage som OL-sport efter 112 års fravær, men comebacket får mildt sagt en lunken modtagelse af sportens største navne.

En række topspillere har meldt afbud, og nu siger én af dem, Rory McIlroy, at han formentlig ikke engang gider bruge tid på at se OL-turneringen i tv.

- Jeg kommer nok til at se OL, men jeg tror ikke, at golf er en af de idrætsgrene, jeg vil se, siger Rory McIlroy ifølge nyhedsbureauet AFP.

Adspurgt hvad han i stedet foretrækker som tv-underholdning i OL-ugerne, siger den nordirske verdensstjerne:

- Sandsynligvis sportsgrene som atletik, svømning, udspring, det der betyder noget.

McIlroy er blot én af golfsportens tungeste navne, der har valgt at blive væk fra OL, officielt på grund af frygt for zikavirus.

Men en anden af top-10-spillerne, Adam Scott, lagde sidste år ikke skjul på, at golfspilleres fokus retter sig i andre retninger end OL.

- Om jeg kan vinde en olympisk medalje eller ej, kommer ikke til at tegne et billede af min karriere eller ændre mit syn på den. Det er ikke noget, jeg har haft ambitioner om, og det tror jeg ikke, jeg nogensinde får, sagde Scott.

I Dansk Golf Union mener elitechef Claus Mølholm også, at afbuddene drejer sig om andet end zikafrygt.

- Det handler nok mere om et intensivt rejseprogram både før og efter OL. Jeg synes i hvert fald, det er slående, at det er herrerne og ikke damerne, der melder fra, da det er damerne, der har den største risiko, hvis de planlægger at blive gravide, siger Claus Mølholm.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip