Golfstjerner klager over tætpakket kalender

Den internationale golfkalender er proppet med turneringer, og det går ud over spillets kvalitet.

Det er i hvert fald holdningen hos nogle af verdens bedste spillere, der føler sig pressede til at spille, selv om det havde været bedre at tage en pause.

- Jeg føler nogle gange, at vi på mange måder er pressede til at spille så meget, som vi gør, siger den britiske golfstjerne Ian Poulter ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vi må være meget, meget omhyggelige med vores planlægning, så vi er sikre på, at vi finder den rigtige balance, så vi kan spille op til vores bedste, lyder det fra Poulter.

Der er dog intet, der tyder på, at der bliver flere huller i turneringsplanen næste år, så spillerne kan belave sig på endnu en travl sæson.

- Vi har set en række spillere, der har profiteret meget af at vælge nogle turneringer fra, siger Ian Poulter og nævner Tiger Woods, Adam Scott og Steve Stricker som eksempler.

- Med 15 turneringer i USA og 13 i Europa bliver det til en del, ligesom vi skal spille i slutningen af sæsonen for at kvalificere os til DP World Tour Championship, siger Ian Poulter.

Denne sæsons British Open-vinder, Phil Mickelson, er en af dem, der overvejer at forkorte sit program næste år for at fokusere massivt på majorturneringerne, specielt US Open, som han endnu mangler at vinde.

- Det har taget hårdt på mig i de sidste måneder, hvor jeg har spillet i ni ud af 12 uger. Det er vigtigt, at der er tid mellem turneringerne, siger Phil Mickelson.

US Open-vinderen Justin Rose er enig. Han droppede BMW Masters i Shanghai i sidste uge, fordi han ellers ville være for længe hjemmefra.

- Det er meget hårdt for mig at være væk i en måned med to små børn på fire og to år, forklarer Justin Rose.

Spillernes formand på European Tour, den danske veteran Thomas Bjørn, overvejer ifølge AFP at holde et spillermøde senere på ugen for at diskutere det hårde program.

- Det kan være, vi får brug for at justere det, siger Thomas Bjørn.

/ritzau/

Dagens Gossip