Google Chrome forbløffer: Nu skal det koste 42 kroner i måneden

Skrevet af Emil Martesen

19/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu skal det koste 42 kroner i måneden.

Dagens topnyheder

Der er for alvor lagt i kakkelovnen til noget spændende hos Google Chrome.

De har nemlig i sinde at introducere en ny betalt abonnementsservice, Chrome Enterprise Premium, som er rettet mod virksomheder, der er på jagt efter øget sikkerhed og administrative funktioner.

Historisk set har browserindustrien været domineret af gratis alternativer, men det gør Google nu op med via deres potentielt nye service, som skal koste seks dollars (cirka 42 kroner, red.).

Det skriver Iltalehti.

Chrome Enterprise Premium kommer, såfremt det bliver en realitet, til at tilbyde avanceret beskyttelse mod trusler som kunstig intelligens-drevne dataindsamlingsfirmaer, der udnytter brugerdata til træning af sprogmodeller.

Den nye service inkluderer funktioner som malware-scannere, dynamiske url-filtre og webstedskategorisering, der er designet til at styrke browserens sikkerhed og effektivitet.

Det nye abonnement bliver et opgør med den gratis model, der har domineret siden Microsofts Internet Explorer udfordrede Netscape Navigator i midten af 90'erne.

Siden da har de fleste browsere været gratis, hvilket har sat pres på softwareudviklere til at finde alternative indtægtskilder, typisk via annoncering eller indlejret software.

Analytikerfirmaet Gartner forudser, at browsere bliver endnu vigtigere, end de allerede er, for virksomheders infrastruktur frem mod 2030, idet de forventes at spille en central rolle i softwarefordeling og dataindsamling.

Chrome differentierer sig ved at tilbyde en betalt service, der leverer et mere omfattende sæt værktøjer og supportmuligheder for virksomheder.