Google får børs-hug efter koks

Torsdag vil stå som en af de dårligste dage i succesforetagendet Google korte levetid.

Først klokkede firmaet i det ved at offentliggøre sit kvartalsregnskab flere timer før det planlagte tidspunkt. Det skabte i sig selv forvirring blandt handlerne på børsen i New York.

Derefter skuffede Google investorerne med sin indtjening i kvartalet.

Da Wall Street lukkede for dagens handel var Googles aktiekurs otte procent lavere end ved åbningen. Det modsvarer et dyk i selskabets markedsværdi på cirka 20 milliarder dollar eller 114 milliarder kroner.

Kvartalsregnskabet viser, at Googles overskud faldt med 20 procent i forhold til samme periode i fjor. Overskuddet efter skat på 2,2 milliarder dollar er langt under de forventninger, analytikere havde til indtjeningen.

Omsætningen i juli til september-kvartalet på 11,3 milliarder dollar er også lavere end forventet.

Meddelesen var først ventet efter børserne havde lukket. Google oplyste straks efter brøleren, at det var pr-firmaet RR Donnelley, der uden tilladelse havde sendt en foreløbig udgave af regnskabet ud til offentligheden.

I pressemeddelelsens anden linje står der således: "Skal udfyldes med udtalelse fra Larry Page" - Googles topchef.

Dagens fejltrin til trods, så bemærker Financial Times, at det er vigtigt at huske på, hvor stærk en pengemaskine Google fortsat er.

Microsoft har også offentliggjort sit kvartalsregnskab. Overskuddet i perioden er lavere end forventet og aktiekursen handles to procent ned i eftermarkedet. Det er især salget af Windows-styresystemet til computere, der skuffer ifølge Financial Times.

 

Dagens Gossip