Google har solgt Motorola

Google købte Motorola Mobility tilbage i august måned 2011, men nu små 3 år efter har Google altså nu valgt at sælge Motorola Mobility igen.

Det er den kinesiske virksomhed Lenovo, som er den glade køber af Motorola Mobility for 2,9 milliarder dollars.

Lenovo har købt Motorola for, at styrke deres position på smartphone-markedet, hvor de primært har gjort sig i hjemlandet Kina. Købet af Motorola giver Lenovo en tilstedeværelse på smartphone-markedet i Nord- og Latinamerika, samt i nogle vesteuropæiske lande. Det skriver Gizmodo.com.

Motorola har haft stor succes de senere år med blandt andet deres Droid Ultra-serie og senest både Moto X og Moto G – disse er en del af det Lenovo overtager. Google bevarer dog størstedelen af de patenter, som Motorola Mobility ejer.

Handlen er endnu ikke godkendt i USA eller Kina, hvilket er helt normalt tager tid. Googles køb af Motorola blev også først godkendt endeligt i maj måned 2012. Vi har også ved Microsofts køb af Nokia set, at det tager tid inden handlen godkendes.

Lenovo Group Limited er en kinesisk virksomhed, som har operationelt hovedsæde i USA, men virksomheden er registreret i Hong Kong, hvor den også er børsnoteret.

Lenovo er særlig kendt for deres ThinkPad-serie af bærbare computere, denne overtog de efter købet af IBM PC Company Division tilbage i 2005.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip