Google hylder også Mors Dag i dag: Se her hvorfor mor er i centrum

For det handler nemlig ikke kun om blomster og chokolade.

Mors dag kommer som så meget andet fra USA, hvor det var den amerikanske kvindeforkæmper Julia Ward Howe, der fandt på ideen.

Eller rettere så var det egentlig først dagen egentlig først tænkt som en fredsdag, men udviklede sig til at få alle mødre i centrum, ikke mindst takket være Anna Jarvis, der gjorde dagen kendt i bredere kredse.

Det gjorde hun for i første omgang at fejre sin egen mor, men amerikanerne tog dagen til sig, og siden 1914 har dagen faktisk været en officiel helligdag i USA.

Men også i England har man i magne år markeret Morthering Day, der gentlig startede med at børn og unge fik lov til at holde fri fra deres arbejde denne søndag, med det formål at de så kunne besøge deres mor.

Dagen skrantede dog, og med inspiration fra USA indførte man i stedet Morthers Day.

Her i Danmark var det en mand, rigsdagsbetjent Christian Svenningsen, der i 1929 tog dagen med sig, efter at han havde kæmpet i den amerikanske hær under 1. Verdenskrig.

I første omgang som indsamlingsstøtte til enker efter faldne soldater, men senere gik pengene slet og ret til Mødrehjælpen. Verden over holdes Mors Dag i øvrigt på forskellige dage.

I Norge er det eksempelvis den anden søndag i februar, i Spanien den første søndag i maj, mens en række andre lande har samme dag som os, nemlig blandt andre Italien, Tyskland og Australien.

Så det er den korte historie om mors dag, hvor blomsterhandlere og chokoladesælgere har gyldne tider.

Men husk, at det er til glæde for mødrene, så det er vel ikke så skidt endda. God Mors Dag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip