Google i Danmark halter efter moderselskabet

Skrevet af admin

17/05/2016

Dagens topnyheder

Google i Danmark vokser stødt og roligt år for år. Den trend stoppede ikke i 2015, hvor der igen var fremgang på alle poster. Forretningen Danmark kan dog ikke følge med moderselskabet Alphabet.

Aktiviteterne i Google Denmark dækker over salgs- og marketingsaktiviteter. Mere specifikt sælger Google Denmark ifølge Google salgs- og marketingsupport til moderselskabet.

Google har ingen kommentarer til regnskabet for 2015.

Regnskabet for 2015 for Google Denmark viser en fremgang i omsætningen på ni procent til 166,2 millioner kroner. Resultatet før skat er steget med en stor million til 12,7 millioner kroner.

Forskellen i antallet af millioner, som omsætningen er steget med til dem, der er blevet til resultat før skat, udgøres hovedsageligt af posten "other external expenses".

Hvad den dækker over forklares ikke nærmere i regnskabet, som Google ikke ønsker at kommentere.

Posten er dog steget med 11 millioner kroner. Dermed er Google skattebetaling steget med 175.800 kroner til 3,3 millioner kroner. Nettoresultater er steget med otte procent til 9,4 millioner kroner.

Dermed er udviklingen ikke så god som hos moderfirmaet Alphabet. Her steg omsætningen sidste år med 14 procent til 75 milliarder dollar - 433 milliarder kroner - og nettoresultatet med 16 procent til 107 milliarder kroner.

Google er et af verdens største it-selskaber og har en markedsværdi på 248,7 milliarder dollar. Ifølge Netmarketshare stod Google for 71,4 procent af alle internetsøgninger i april 2016.

Selskabet startede som en lille opstartsvirksomhed med fokus på internetsøgninger i 1998.

Sidan da har Google vokset sig til en enorm softwarevirksomhed, der laver alt fra kort, selvkørende biler, styresystemer til smartphones og store, store mængder annoncesalg på nettet.

/ritzau/