Google køber brillepatent af produktionskæmpe

Ifølge Financial Times har Google for et ukendt beløb købt rettighederne til teknologi, der med sælgerens ord bruges i forbindelse med projekteringen af virtuelle billeder på gennemsigtige flader. Det drejer sig angiveligt om teknologier, der allerede er i brug i blandt andet luftfart og inden for bilbranchen.

Sælgeren af rettighederne er taiwanesiske Foxconn, der allerede producerer Goggles computerbriller. Foxxconn er en af de helt store spillere når det kommer til produktion af elektronisk udstyr. Den har en stribe store produktionsanlæg i blandt andet Kina, hvor den eksempelvis står for at producere Apple-produkter som iPhone.

Google Glass er endnu ikke kommet i butikkerne, men det ventes at ske næste år. I mellemtiden har Google udstyret en stribe testpersoner med brillen, der bliver brugt til at teste produktet.

De seneste år har der mellem de store soft- og hardwareproducenter raset en heftig dyst om rettigheder. Selskaber som Google, Apple og Samsung har bekæmpet hinanden i det, der populært kaldes patentkrigen, og det har ført til en stribe retsopgør om specielt funktioner og design af smartphones.

Ifølge Financial Times mener nogle iagttagere, at udviklingen af teknologiske produkter, som brugeren har på sig i form af for eksempel armbåndsure og briller og lignende, indvarsler en ny runde stridigheder elektronikselskaberne imellem.

Dagens Gossip