Google satser på flyvende vindmøller

De svæver som små fly eller barndommens drager, men producerer energi, præcis som deres fætre, forankret i undergrunden. Det er flyvende vindmøller, og det er noget søgemaskinernes konge kan lide.

Google har derfor opkøbt den amerikanske vindmøllevirksomhed Makani Power, som producerer flyvende vindmøller, for et endnu ukendt beløb. Det var en nylig prøveflyvning, der fik søgemaskinen til at satse stort på grøn energi, skriver Ingeniøren.

»At skabe grøn energi er en af de største udfordringer, verden står over for, og Google har i årevis været interesseret i at være med til at løse dette problem,« siger Astro Teller, direktør for Googles datterselskab, Google X, til techcrunch.com og tilføjer:

»Makani Powers' teknologi har åbnet døren ind til en helt radikal tilgang til vindenergi. De har drejet en teknologi, der i dag involverer hundrede ton af stål og værdifuldt åbent rum, til en teknologi, der kan klares med intelligent software. Vi ser frem til at få dem med i Google.«

Google X har nemlig før postet penge i Makani Power - ti millioner dollar i 2006 og fem millioner mere i 2008 - for ved at producere flyvende vindmøller sparer man ifølge Makani Power i omegnen af 90 procent i materialeudgifter ved at udelade tårnet i konstruktionen. I stedet er propellerne eller vindturbinerne forankret til et kabel, hvor igennem strømmen løber ned til jorden.

Den vindmølle Makani Power prøvefløj for nylig er en prototype med fire generatorer på sammenlagt 30 kW, som måler otte meter mellem vingespidserne. Den drev rundt mellem 40 og 100 meter over jorden, men planen er at den skal helt op i 600 meter højde, skriver Ingeniøren.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip