Google sender hundredvis af internetballoner til Indonesien

Hvis alt går efter planen, vil Alphabet - selskabet bag Google - snart levere internet i ballonform.

Alphabet indgik onsdag en aftale med tre indonesiske teleselskaber om at sende hundredvis af internetballonerne til Indonesien næste år. Her skal de fra omkring fem kilometers højde levere internet til nogle af de 250 millioner indbyggere i landet.

De mange mennesker er spredt ud over 17.000 øer, og kun 42 procent af befolkningen har adgang til internet. Dermed passer Indonesien godt til Alphabets trådløse internetprojekt, som skal skaffe internetadgang til fjerne områder i verden.

Det såkaldte Project Loon er en del af Alphabets hemmelighedsfyldte afdeling X, hvor selskabet eksperimenterer med ting, der nærmest synes umulige at opnå. Herunder hører også selskabets selvkørende biler.

Internetballonerne bruger sol som energikilde og benytter sig af algoritmer til at finde frem til, hvor vindretningen er bedst i forhold til den planlagte rute.

Alphabet har allerede testet projektet i Brasilien, New Zealand og Australien, men kun med en enkelt teleoperatør.

Håbet med den nye aftale i Indonesien er, at op mod 100 millioner mennesker får mulighed for at logge på ballonernes internet.

Erfaringerne fra forsøget i Indonesien vil blive brugt, når Alphabet senere skal rulle Project Loon ud på det kommercielle marked, og der skal fastsættes priser for den særprægede løsning.

Alphabet mener, at det vil være billigere at tilbyde internet via ballonerne i områder, der er svært tilgængelige - eksempelvis i jungler eller i bjergregioner - end via klassiske kabler.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip