Google tester flyvende internet

På den new zealandske sydø har internetgiganten i denne uge sat 30 balloner i luften for at teste projektet.

Ballonerne styres indirekte ved, at flyvehøjden tilpasses, så ballonerne bliver drevet i den rigtige retning af stratosfærevinde. De bliver forsynet med strøm ved hjælp af solpaneler.

»Vi har troet på, at det kunne virke, nu ved vi det,« siger projektleder Mike Cassidy til Spiegel, efter en gruppe på 50 forsøgspersoner i regionen er blevet udstyret med specielle antenner på størrelse med en fodbold, hvormed de kan opnå forbindelse til ballonnetværket.

»For to tredjedele af verdens befolkning er billig og hurtig ikke tilgængelig. I jungleområder, på mange øer og i bjergområder mange steder i verden er det lige nu svært og dyrt at etablere en forbindelse,« forklarer Mike Cassidy.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

I de fleste lande på den sydlige halvkugle må man i øjeblikket betale mere end en månedsløn for internetadgang, og den ballonunderstøttede internetadgang kan løse disse problemer, mener Google.

»Nu mangler vi bare partnere på landjorden for at virkeliggøre visionen om bedre internetadgang i disse regioner,« siger Mike Cassidy.

Projektet er udtænkt at Google X, som er en tænketank, der skal finde »nye radikale teknologiløsninger« for at løse »de virkelig store problemer i verden«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip