Google vil snage i din email

Ideen vækker minder om Googles bestyrelsesformand Eric Schmidts kontroversielle råd til folk, der bekymrer sig om, at internettet husker alt: »hvis du har noget, som du ikke ønsker, at andre skal vide noget om,« sagde Schmidt i et interview i 2010, »så skulle du måske slet ikke gøre det i første omgang.«

Google synes at være gået endnu længere med de tanker og har udviklet software, som skal forhindre folk i at skrive noget, de ikke burde eller sladre om det.

Med Googles »Policy Violation Checker« bliver du ikke bare overvåget af Big Brother. Han får også en vis kontrol over det, du skriver.

I ansøgningen beskriver it-giganten en proces, der vil gøre softwaren i stand til at opdage problematiske sætninger ved at sammenligne dem med en database.

Softwaren vil ikke kun kunne fortælle dig, at du skriver noget, der er i strid med reglerne, men også fortælle dig hvorfor det er i strid med reglerne og foreslå en alternativ formulering, der er mindre risikabel og advare en tredjepart om regelbruddet.

»Hvis en bruger oprettet et dokument, en præsentation eller andre dokumenter med problematiske tekst, kan programmet give virksomhedens juridiske afdeling besked om det,« hedder det i ansøgningen.

Teknologien vil kunne bruges på alle elektroniske dokumenter som »tekstfiler, regneark, præsentationer eller email« og på alle enheder fra smartphones over computere til tv-apparater.

Ifølge Google kan softwaren være nyttig for virksomheder, der vil undgå retssager, lækkage eller andre uhensigtsmæssige offentliggørelser.

»Det vil være i virksomhedens interesse at forhindre overtrædelser af deres regler, før de sker,« skriver Google.

Google-talsmand Matt Kallman siger, at selv om ansøgningen bliver godkendt, er det ikke sikkert, at softwaren nogensinde ser dagens lys.

»Vi indgiver patentansøgninger på en række ideer, som vores medarbejdere får. Nogle af ideerne udvikles senere til noget, andre gør ikke. Man kan ikke forudsige kommende udgivelser på baggrund af vores patentansøgninger,« siger Matt Kalman.

Dagens Gossip