Google viser danskernes sommer i søgninger

Udover stor interesse for racerkøreren Allan Simonsen, der omkom efter en ulykke i motorløbet Le Mans, som indtager en andenplads over sommerens mest populære søgninger, er det blandt andet festivaler, afbudsrejser og vejret, der ligger i top.

Mens søgningerne i juni og juli er tydeligt præget af ferie, begynder søgeord som ForældreIntra (skolernes intranet, red.), Lejebolig og Gul&Gratis og dermed hverdagens praktiske gøremål at snige sig ind på listen i august. Dog med undtagelse af førstepladsen, der suverænt er Ironman med en vækst på 1.200 procent på løbsdagen 18. august i forhold til syv dage inden løbet. Interessen skyldes ifølge Google Danmark delvist, at 2013 er første gang, der afholdes et Ironman i København samt kronprins Frederiks deltagelse i løbet.

Allerede tidligt på sommeren blev bøllehatten spået sit længe ventede comeback i dansk mode af blandt andre Claus Meyer. Og sommeren 2013 blev da også for en kort stund det tidspunkt, hvor bøllehatten kom anmassende tilbage i danskernes liv med størst interesse på Google i perioden 5. til 11. maj og igen fra 28. juli til 3. august.

Statistikken peger dog i retning af, at interessen for den klassiske sommerhat ikke er helt, hvad den har været. I 2008 søgte danskerne 38 procentpoint mere på ordet »bøllehat«, hvormed det ser ud til, at hattens helt store comeback stadig lader vente på sig.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip