Grå bil tager over 34.000 fotos af Esbjerg

Mange borgere i Esbjerg har måske undret sig over, at der har kørt en bil rundt med et kamera på taget. Bilen er en fotovogn, som kører for korttjenesten Krak, der er i fuld gang med at opdatere sit danmarkskort med gadefotos af alle byens kringelkroge.

Kraks fotovogn, der kan indfange billeder i en fart på op til 80 km/t, har samlet kørt over 100 kilometer i Esbjerg. Det er blevet til mere end 34.000 billeder af byen, der nu skal igennem en omfattende efterbehandling, så Esbjerg kan blive gengivet så præcist som muligt.

- Krak skal altid kunne tilbyde de mest aktuelle og brugbare kort, og det inkluderer vores gadefotos, som vi er i gang med at forny med hjælp fra en ny leverandør. Det hjælper os med at opfylde Kraks mission om at levere de bedste lokale søgninger, fordi vi kan vise et gadefoto af den præcise adresse på den ven eller butik, man søger efter, fortæller Kristoffer Apollo, der er Communication Manager hos Krak.

Krak varsler i øvrigt aldrig, hvornår fotovognen kommer på besøg. Erfaring siger nemlig, at nogle mennesker kan finde på de skøreste ting foran kameraet, og kortet skal gerne være så naturtro som muligt.

Ud over Esbjerg har fotovognen besøgt blandt andet København, Odense og Aarhus.

Billederne vil først blive synlige på Krak i løbet af efteråret og vinteren.

Dagens Gossip