Grå horisont får Mærsk til at skære 4000 containerjob

Udsigterne for skibsfragt af containere er så nedslående, at verdens største rederi på området, danske Maersk Line, nu skruer op for sit spareprogram.

Inden udgangen af 2017 vil rederiet, som indgår i A.P. Møller-Mærsk-koncernen, nedlægge mindst 4000 job, mens salgs- og administrationsomkostningerne skal sænkes med 250 millioner dollar om året.

- Vi er på en rejse, som skal transformere Maersk Line. Vi vil lave organisationen smallere og mere simpel. Vi vil forbedre vores kundeoplevelse digitalt og på samme tid arbejde så effektivt som muligt, siger Søren Skou, containerrederiets topchef.

Selskabet meddeler, at man vil forsøge reducere bemandingen gennem naturlig afgang og dermed mindske antallet af fyringer.

- Vi er færre folk i dag end for et år siden. Vi vil være færre næste år og året efter igen. Det er ikke nemme beslutninger at træffe, men det er nødvendige skridt for at transformere industrien, siger Søren Skou.

Rederiet mærker faldende efterspørgsel, og der er derfor ikke brug for den forventede mængde skibskapacitet.

Derfor har man valgt ikke at benytte en option på køb af seks nye containerskibe med en kapacitet tæt på 20.000 tyvefodscontainere, ligesom man også har takket nej til to mindre skibe med plads til 3600 tyvefodscontainere.

Desuden har rederiet besluttet at udskyde beslutningen om, hvorvidt man vil benytte en option på otte skibe med kapacitet til 14.000 tyvefodscontainere.

Maersk Line er det største forretningsben i A.P. Møller-Mærsk-koncern og laverede i 2014 over halvdelen af koncernens samlede omsætning.

Containerrederiet havde sidste år et overskud på 2,3 milliarder dollar.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip