Grå og våd begyndelse på Bededagsferien

Til gengæld er der solskin og lunere temperaturer i vente på søndag.

Men først fredagen, der er en stor konfirmationsdag. Og noget tyder på, at man lige skal huske paraplyen, hvis man skal en tur i kirke for at opleve ungerne »træde ind i de voksnes rækker«.

»Vi forventer skyer og lidt regn - mellem to og fem milimeter,« siger vagtchef hos DMI, Michael Skelbæk.

Der er dog en chance for, at nordjyderne slipper for regnen.

Det grå og kedelige vejr kommer sammen med en koldfront, der trækker op over Danmark og fortrænger den varme, der ellers har præget landet de senere dage.

»Det er også noget af et temperaturdyk, vi får. Vi venter typisk seks-syv varmegrader, hvor vi torsdag målte helt op til 16 grader ved den dansk-tyske grænse,« siger Michael Skelbæk.

Lørdag begynder gråvejret at løsne lidt op, og der vil være chance for sol i hele landet. Temperaturerne stiger til omkring 10 grader.

»Da der ikke er meget vind, vil det kunne føles ganske behageligt,« siger Michael Skelbæk.

Og søndag bliver der sat trumf på med fuldt blus på solen.

»Det bliver en rigtig flot dag, nærmest uden en sky på himlen, og vi forventer mellem 10 og 13 graders varme, måske 15 grader i den sydlige del af landet,« siger Michael Skelbæk.

Det flotte og klare vejr betyder også, at vi kan risikere let nattefrost natten mellem lørdag og søndag.

Solskinsvejret varer dog ikke ved. I løbet af mandagen trækker nye fronter ind, og de kan byde på byger flere steder. Og dermed er temaet for næste uges vejr slået an: Det bliver ustadigt med temperaturer mellem 10 og 13 graders varme.

Dagens Gossip