Gråvejret kommer: Der bliver ingen dansende sol i pinsen

Skrevet af admin

13/05/2016

Dagens topnyheder

Netop som mange danskere skal holde pinseferie, slutter det varme og solrige vejr, så forhåbentlig er der mange, som har gemt et lille smil, for i pinsen bliver det gråvejr.

Pinsen bliver kølig og regnfuld på trods af, at det ellers starter godt, fortæller vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut Dan Nilsvall.

- Vi får en fantastisk start på dagen fredag, men så går det også nedad herfra, siger meteorologen.

Dermed kan meteorologerne ikke love det, som mange nok havde håbet: At pinsesolen ville danse på samme måde, som den gjorde i Kristi Himmelfartsferien, hvor korte bukser, varme grillkul og kolde øl nok var en fast bestanddel af mange danskeres aften.

- Det ser ud som om, at det varme vejr forsvinder helt natten til lørdag. Lørdag bliver det betydeligt køligere, end det har været længe med dagtemperaturer mellem otte og fjorten graders varme, siger Dan Nilsvall.

Og som om kulden ikke var nok, så kommer der også regn til det meste af landet pinsen over.

- Lørdag får vi generelt mere skyet vejr i hele landet. Og især i Sønderjylland og på Fyn og Sjælland kan vi få kraftige byer.

- Nu bliver vi mindet om, at vi kun er i midten af maj. Juni er jo ikke startet endnu, men det er der nok mange, der har glemt den seneste tid, siger den vagthavende.

Søndag trækker bygerne længere østpå, og det bliver primært vådt på Sjælland. Dan Nilsvall opfordrer dog de sommervante til at se lidt lyst på det truende gråvejr.

- Man kan jo glæde sig over, at det ser ud til, at vi gemmer noget af solskinsvejret, til det bliver sommer. Vi er jo også alligevel en del, der skal gå på arbejde i pinsen, siger meteorologen.

Mandag ser ud til at blive den bedste dag i pinsen. Især i det jyske er der mulighed for sol, og temperaturerne kan snige sig op på 16 graders varme.

/ritzau/