Græd af glæde: Fremmed gav spontant sodavand og slik til kvinde der samlede pant

Lørdag aften gjorde Jesper Steen Bertelsen fra Frederiksværk en god gerning. Helt spontant valgte han at hjælpe en ung kvinde, som ellers ikke kunne købe den sodavand, som hun havde lovet sine børn. Nu har det udviklet sig en større indsamling til kvinden og hendes to piger via Facebook.

Jesper Steen Bertelsen lagde lørdag aften mærke til den unge kvinde i meget slidt tøj og sko, da hun gik og rodede i skraldespandene på en tankstation.

- Jeg spurgte hende om, hvad hun ledte efter, og genert fortalte hun, at hun manglede 4 kr til en sodavand til hendes børn! Hun havde lovet dem sodavand, imens de skulle se MGP, skriver Jesper på Facebook.

Han havde selv bilen fuld af slik og sodavand efter en shoppetur, og derfor tilbød han hende spontant en ramme sodavand og et kilo Matadormix, hvorefter han kørte hende hjem.

Uden for lejligheden kom kvindens to piger ud af opgangen for at hilse på Jesper.

- Moren fortalte at manden = mig havde givet dem en ramme sodavand plus slik. Den store pige på ca. 10 begyndte og græde af glæde!, skriver Jesper Steen Bertelsen.

Da det også viste sig, at familien heller ikke havde fået aftensmad, fordi der ikke var penge til det. Gav han dem 200 kroner til pizza fra det nærliggende pizzeria.

- Nu græd de alle, fortæller han.

Oplevelsen har gjort stort indtryk på Jesper Steen Bertelsen, og det er ikke blevet mindre af, at hans opslag er blevet delt mere end 1700 gange og har fået 13.000 likes.

Samtidig er det strømmet ind med beskeder fra folk, som ønsker at hjælpe kvinden og hendes to piger med andre ting.

Kvinden bor dog i øjeblikket hos en veninde, fordi hun netop har forladt en voldelig kæreste. Hun er i øjeblikket ved at få hjælp af kommunen til at finde en bolig.

- Når hun får et nyt sted at bo, vil hun meget have hjælp fra alle JER med div. møbler, tøj, maling, gardiner, mad osv! Hun siger til sidst, at jeg skal sige TUSIND TAK til alle jer dejlige mennesker!, skriver Jesper Steen Bertelsen i en opdatering.

Han lover at holde kontakten med den unge kvinde, så han og fecebookvennerne kan hjælpe hende på fode igen. 

Dagens Gossip