Grædende piger på nettet: Er jeg pæn eller grim?

En foruroligende trend blandt især unge piger kan være på vej til Danmark.

Det handler om piger, der laver videoer med dem selv og lægger dem på nettet, hvorefter de vil have fremmede netbrugere til at sige, om de er pæne eller grimme.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Fra 2011 og til i dag har tvivlende piger produceret over en halv million videoer, hvor de prøver at råbe omverdenen op i et desperat forsøg på at få anerkendelse og selvtillid. Det skriver TV2.

Især video-websitet YouTube er fyldt med lignende videoer.

Flere af pigerne optræder grædende i videoerne og er tydeligvis meget usikre på deres ydre.

Indtil videre er det primært amerikanske piger mellem 12 og 15 år, der dyrker trenden. Men der findes eksempler med piger helt ned til otteårsalderen.

Det er langt fra blot pæne kommentarer pigerne får med på vejen af fremmede folk på nettet. Det skriver TV2.

”Du er grim, brænd op i helvede”. ”Du er det grimmeste menneske, jeg nogensinde har set”. ”Hvis du trækker dine tænder ud, bliver du smukkere”. ”Du er grim og irriterende”. ”Du ser bleg ud, du ligner et lig”, lyder nogle af de ekstremt ondskabsfulde og hadske kommentarer, når man går ind på tilfældige videoer (eksemplerne er oversat fra engelsk).

Ifølge direktøren for Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, kan tendensen være på vej til Danmark inden for en overskuelig fremtid.

- Man kan frygte, at vi også kommer til at se den her tendens herhjemme. Der er ikke ret mange af de her webfænomener, som ikke rammer Danmark på et eller andet tidspunkt. Og når det først kommer, så er det noget, der kan brede sig meget hurtigt, siger Rasmus Kjeldahl, som kun kan advare unge piger mod at udstille sig selv på nettet, til TV2.

Rasmus Kjeldahl frygter, at de hårde bedømmelser kan få nogle piger til at bukke under.

- Der er mange piger derude, som sagtens kan overskue konsekvenserne og grine af det, men i den alder findes der også psykisk svage og sårbare piger, som i yderste tilfælde kan blive skubbet hen mod selvmord. Så det er ret alvorligt, siger han til TV2.

Det bedste råd Rasmus Kjeldahl kan give, er, at forældre taler med deres børn om videoerne, hvis de opdager, at lignende videoer florerer i børnenes omgangskredse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip