Grækenland bøjer sig for flere af långivernes krav

Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, er nu villig til at acceptere de fleste af de krav om økonomiske reformer, som de internationale kreditorer har krævet for at give grækerne adgang til flere penge.

Det skriver han ifølge Financial Times i et brev, som han tirsdag aften sendte til lederne af EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond.

Brevet uddyber et overraskende forslag fra tidligere tirsdag, da grækerne bad om en forlængelse af det eksisterende låneprogram og samtidig efterspurgte en ny støtteordning på sammenlagt 29,1 milliarder euro over to år.

Selv om Grækenlands deadline for at afdrage på sit lån til Valutafonden var tirsdag aften, hvor den græske støtteordning også udløb, ventes eurozonens finansministre på et telefonmøde onsdag klokken 17.30 at diskutere det nye græske udspil.

Den græske premierminister har dog stadig nogle forbehold over for kreditorernes udspil.

Han ønsker blandt andet en forsinket implementering af den højere pensionsalder på 67 år, ligesom han vil udfase en solidaritetsydelse til fattige pensionister langsommere, end kreditorerne ønsker.

Desuden vil Tsipras have en momsrabat til græske udkantsøer på 30 procent i forbindelse med en reform af det græske momssystem.

Grækerne vil dog også levere på besparelser og erklærer sig klar til at spare dobbelt så meget på forsvaret som hidtil. De vil nu spare 400 millioner euro i stedet for 200 millioner euro, skriver Financial Times.

Det er en meget fåmælt formand for EU-Kommissionen, der onsdag middag stiller op til pressemøde sammen med den tidligere italienske premierminister, Mario Monti, der er på besøg.

- Jeg er i permanent kontakt med grækerne og andre myndigheder, siger Jean-Claude Juncker, inden han drejer om på hælen og slutter pressemødet uden at sige flere ord om den græske krise.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip