Grækenland er parat til at bede Kina om hjælp

Skrevet af admin

10/02/2015

Dagens topnyheder

Hvis ikke Grækenland får en ny aftale med eurozonen om tilbagebetaling af landets gæld, så vil det altid være muligt at rette øjnene et andet sted hen, lyder det fra den græske forsvarsminister, Panos Kammenos.

- Det, vi ønsker, er en aftale. Men hvis ikke der er en aftale, og hvis vi oplever, at Tyskland vedbliver med at stå fast og ønsker at splitte Europa, så har vi en forpligtelse til at sætte plan B i værk, siger han til græsk tv tidligt tirsdag.

- Plan B handler om at skaffe finansiering fra en anden kilde. Det bedste ville være fra USA, men det kunne også være Rusland, det kunne være Kina eller andre lande, siger Kammenos til den private tv-station Mega.

Grækenland har mandag forsøgt sig med en anden finansieringsmodel. Men den tyske vicekansler, økonomiminister og SPD-leder Sigmar Gabriels, har afvist et forslag om en tysk erstatning for Nazitysklands besættelse af Grækenland under Anden Verdenskrig.

Gabriel siger om premierminister Alexis Tsipras krav, at spørgsmålet om tysk krigsskadeerstatning blev færdigbehandlet for 25 år siden under stormagtsforhandlingerne, der førte til Tysklands genforening i 1990.

På spørgsmålet om, hvorvidt den tyske regering alligevel har tænkt sig at betale kompensation, siger Sigmar Gabriel:

- Sandsynligheden er nul.

/ritzau/Reuters