Grækenland holdt stand mod Japan trods udvisning

20/06/2014

Alle hold i gruppe C ved VM i fodbold har fortsat mulighed for at komme videre til knockout-runderne, efter at Japan og Grækenland i torsdagens sene kamp spillede 0-0 i en halvkedelig kamp i Natal i det nordøstlige Brasilien.

Første halvleg bød kun på få chancer og vil mest blive husket for, at den græske anfører, midtbanespilleren Konstantinos Katsouranis, blev vist ud efter sit andet gule kort i det 38. minut.

Japan flyttede bolden fint rund, men uden bid i sine angreb. Holdets farligste forsøg kom fra distancen. Tættest på i de første 45 minutter var Yuya Osako med et langskud, som blev flot reddet af den græske målmand Oretis Karnezis.

Grækernes største chance kom lige inden pausefløjtet. Efter en vidunderlig aflevering over cirka 35 meter kom Torisidos fri i det japanske straffesparksfelt, men chancen blev spoleret af en forkert kendelse fra linjevogteren, der skønnede, at Torisidos var offside.

Med en mand mindre på banen overlod Grækenland initiativet til Japan i anden halvleg, men holdet formåede ikke at forvandle overtals-fordelen til en scoring.

Begge hold havde tabt deres første opgør og et nyt nederlag ville have sendt Japan ud af turneringen, mens grækerne teoretisk godt kunne tåle at gå fra kampen uden point.

Japan, der tabte sin første kamp til Elfenbenskysten 1-2, skal nu have alle tre point i den sidste gruppekamp mod Colombia, for at gøre sig håb om at gå videre fra gruppe C, der føres af Colombia med seks point.

Grækenland står i samme situation i sin afsluttende gruppekamp mod Elfenbenskysten, der har tre point. Afrikanerne tabte i torsdagens tidlige kamp 1-2 til Colombia.