Grækenland kalder Wien-ambassadør hjem efter grænsemøde

Skrevet af admin

25/02/2016

Dagens topnyheder

Udelukkelse fra et møde i Wien om flygtningekrisen har fået Grækenland til at køre det tunge diplomatiske skyts i stilling.

Det omstridte møde foregik onsdag mellem en række Balkan-lande og Østrig.

Her blev det blev diskuteret, hvordan man kan begrænse antallet af flygtninge og migranter, der samler sig ved landenes grænser for at komme videre op igennem Europa.

Grækenland appellerede om at komme med til mødet, fordi grækerne får langt størstedelen af de migranter og flygtninge, der ankommer fra Middelhavet til landet.

Men Østrig ønskede ikke Grækenlands deltagelse ved mødet. Det har nu fået Grækenland til at kalde sin ambassadør i Wien hjem.

Den græske udenrigsminister siger med reference til mødet i Østrig, at initiativer "med rod i det 19. århundrede" blev brugt til at diskutere flygtninge- og migrantkrisen.

Den græske migrationsminister, Yannis Mouzalas, beskylder de europæiske lande for at forsøge at gøre Grækenland til krisens kerne.

- Grækenland vil ikke acceptere at blive gjort til Europas Libanon, et varelager for sjæle, selv ikke hvis det skulle ske med betydelig økonomisk EU-støtte, siger Mouzalas ifølge nyhedsbureauet AFP.

Libanon huser omkring fire millioner syrere, som er flygtet fra krigen i nabolandet.

Grækenland blev i løbet af 2015 hovedvejen til Europa for de mange flygtninge og migranter, som kommer fra syd og øst. Tidligere kom flertallet via Italien.

/ritzau/Reuters