Grækenland lover ikke at oversvømme EU med flygtninge

Skrevet af admin

09/03/2015

Mest læste i dag

EU's kommissær for indvandring fik mandag garantier fra den græske regering om, at den ikke vil misbruge den nuværende økonomiske krise til at åbne de græske opsamlingslejre og sende horder af flygtninge mod Europa.

Det var den græske forsvarsminister, Panos Kammenos, som søndag fremsatte denne trussel, efter at det endnu ikke er lykkedes for den græske regering at forhandle en ny gældsaftale med eurolandene,

Kammenos, hvis stærkt højreorienterede parti Uafhængige Grækere er juniordeltager i regeringen, sagde følgende i en tale til partimedlemmer:

- Hvis de banker grækerne hårdt nok, bør de vide, at indvandrerne vil modtage rejsedokumenter og sætte kurs mod Berlin.

En talskvinde for EU's kommissær for indvandring, Dimitris Avramopoulos, siger, at kommissæren mandag har været i kontakt med de græske myndigheder og har "modtaget forsikringer fra indenrigsministeriet om, at der ingen skridt er taget til at åbne modtagelseslejrene".

Kammenos havde i sin tale søndag advaret om, at der blandt flygtningene var flere medlemmer af Islamisk Stat, og at det ville være Europas egen skyld, at deres borgere fik de militante islamister på halsen. De kunne nemlig bare havde opført sig mere ansvarligt i forhold til Grækenlands dybe økonomiske krise

Det var den samme trussel, som viceindenrigsminister Giannis Panousis fremsatte i sidste uge.

Fredag advarede udenrigsminister Nikos Kotzias om, at Grækenland vil blive modtagelsesland for "millioner af indvandrere og tusindvis af jihadister", hvis Grækenland går bankerot.

Den græske regering har ladet forstå, at den vil få svært ved at honorere EU's, IMF's og ECB's krav om senest til sommer at forlænge en gældsaftale.

Kilder siger til det tyske nyhedsbureau dpa, at parterne vil mødes onsdag for drøfte en løsning. Hovedkravet fra grækerne er en lempelse af de besparelser, den er pålagt.

/ritzau/dpa