Grækenland lover nye reformer til gengæld for lån

Skrevet af admin

08/07/2015

Dagens topnyheder

Grækenland lover onsdag, at regeringen vil indføre reformer for pension og skat allerede i næste uge til gengæld for et treårigt kriselån, som skal kunne trække landet ud af økonomisk kollaps.

Det fremgår af et brev, hvori Grækenland anmoder den europæiske krisefond, ESM, om lånet.

- Vi foreslår en øjeblikkelig implementering af flere tiltag allerede i begyndelsen af næste uge, herunder foranstaltninger i relation til skattereform og pensionsreform, lyder det i brevet fra finansministeriet.

Det vil altså ske, hvis Grækenland får lov til at låne flere penge.

Grækenland beder om et treårigt låneprogram, hvor landet hidtil har bedt om et toårigt program. Det fremgår af brevet, som Wall Street Journal har fået adgang til.

Ifølge brevet lover Grækenland at begynde at implementere de krævede reformer i starten af næste uge, skriver avisen.

Det vil i givet fald være første skridt i retning af at imødekomme de internationale kreditorers krav.

De 19 eurolandes finansministre skal nu behandle ansøgningen, som formelt er stilet til eurogruppens formand, den hollandske finansminister, Jeroen Dijsselbloem.

Repræsentanter for eurolandene ventes onsdag at diskutere den græske ansøgning. En tidligere plan om at håndtere det på et telefonmøde blandt ministrene er afblæst. Nu bliver det i første omgang deres embedsmænd, der holder møde.

De andre eurolande har allerede gjort det klart, at de ikke vil slække på kravene til Grækenland.

Dermed bliver det en udfordring for den græske premierminister, Alexis Tsipras, at finde en løsning, der ikke er i konflikt med den græske befolknings afvisning af flere skrappe sparekure ved søndagens folkeafstemning.

/ritzau/AFP