Grækenland på vej tilbage som danskernes feriefavorit

På grund af den meget omtalte økonomiske krise, valgte kun 302.733 danskere at holde deres ferie i Grækenland i sommeren 2012 – omkring 11 procent færre end sommeren før.

Det har vinteren over givet bekymrede miner hos de græske hotelejere og restauratører: hvornår vender danskerne tilbage til deres foretrukne sommerferieland – en position, som Tyrkiet overtog sideløbende med krisen?

Nu kan grækerne ånde lettet op. Spies, der med cirka 300.000 gæster om året er Danmarks største rejsearrangør, oplever lige nu et boom i salget af rejser til Grækenland.

- Åbenbart har mange danskere savnet den specielle græske stemning med små gæstfrie pensioner og hyggelige taverner med blåternede duge. I hvert fald er der i år - i forhold til samme tidspunkt i fjor - solgt næsten100 procent flere rejser til Lesbos, cirka 30 procent flere til Parga og Lefkas og 20 procent flere til Skiathos, fortæller kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

På dette tidspunkt i maj 2012 havde Spies solgt omkring 10 procent færre sommerrejser til Grækenland end året før.

- Det voldsomme salgsdyk er nu vendt og vi kan glæde de nervøse grækere med, at salget lige nu ligger mere end 20 procent over salget i fjor og faktisk bedre end før krisen, siger Torben Andersen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip