Grækenland på vej tilbage som danskernes feriefavorit

På grund af den meget omtalte økonomiske krise, valgte kun 302.733 danskere at holde deres ferie i Grækenland i sommeren 2012 – omkring 11 procent færre end sommeren før.

Det har vinteren over givet bekymrede miner hos de græske hotelejere og restauratører: hvornår vender danskerne tilbage til deres foretrukne sommerferieland – en position, som Tyrkiet overtog sideløbende med krisen?

Nu kan grækerne ånde lettet op. Spies, der med cirka 300.000 gæster om året er Danmarks største rejsearrangør, oplever lige nu et boom i salget af rejser til Grækenland.

- Åbenbart har mange danskere savnet den specielle græske stemning med små gæstfrie pensioner og hyggelige taverner med blåternede duge. I hvert fald er der i år - i forhold til samme tidspunkt i fjor - solgt næsten100 procent flere rejser til Lesbos, cirka 30 procent flere til Parga og Lefkas og 20 procent flere til Skiathos, fortæller kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

På dette tidspunkt i maj 2012 havde Spies solgt omkring 10 procent færre sommerrejser til Grækenland end året før.

- Det voldsomme salgsdyk er nu vendt og vi kan glæde de nervøse grækere med, at salget lige nu ligger mere end 20 procent over salget i fjor og faktisk bedre end før krisen, siger Torben Andersen.

Dagens Gossip