Grækenland udskyder forhandlinger om nye lån

Forhandlingerne mellem den græske regering og landets internationale kreditorer om nye milliardlån er udskudt til tirsdag.

Embedsmænd fra EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Internationale Valutafond (IMF) menes allerede at være ankommet til den græske hovedstad, Athen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

De kommer dog til at vente et par dage, før de kan tage hul på drøftelserne om den tredje internationale hjælpepakke til Grækenland, oplyser en anonym kilde fra det græske finansministerium.

Det var ventet, at forhandlingerne ville begynde mandag, men ifølge embedsmanden fra ministeriet ventes de nu først at begynde tirsdag på grund af "tekniske grunde".

Kilden understreger, at der ikke ligger diplomatiske eller politiske uoverensstemmelser bag.

Årsagen til forsinkelsen uddybes ikke, men den tyske avis Handelsblatt skrev fredag, at den græske regering forsøger at placere gæsterne fra EU, ECB og IMF cirka 20 kilometer uden for Athen, selvom de var blevet lovet et kontor midt i byen.

Den slags logistiske problemer har tidligere bidraget til dårlig stemning, forsinkelser og mistillid i de græske gældsforhandlinger, og ifølge Handelsblatt var kreditorerne allerede inden weekenden "irriterede" over udviklingen.

Alle forhindringer for at indlede forhandlinger om nye lån på op til 86 milliarder euro blev ellers ryddet af vejen, da et flertal i det græske parlament tidligere på ugen sagde god for at gennemføre de reformer, som kreditorerne har krævet.

Den græske regering har sagt, at forhandlingerne skal være afsluttet inden 20. august, som er den næste kritiske dato. Den dag forfalder to regninger på i alt 3,2 milliarder euro til ECB. Derefter skal grækerne i september betale 1,5 milliard euro til IMF.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip