Grækerne skal til valg 20. september

Der skal som ventet være parlamentsvalg i Grækenland 20. september. Præsident Prokopis Pavlopoulos har underskrevet et dekret med valgdatoen, skriver nyhedsbureauet ANA.

Med præsidentens dekret opløses parlamentet.

En meningsmåling tidligere fredag viste, at afgående premierminister Alexis Tsipras venstreorienterede parti Syriza vil blive det største med 23 procent af stemmerne mod 19,5 procent til det konservative Ny Demokrati.

Syriza var også det største parti i det afgåede parlament.

Målingen giver mindre opbakning til Tsipras, end han havde håbet på, men den viser også, at hver fjerde vælger endnu ikke har besluttet sig for, hvem de vil stemme på.

Onsdag udelukkede han, at han vil danne en national samlingsregering, hvis han og hans Syriza-parti ikke sikrer sig flertal ved valget. Han har afvist, at han kan arbejde sammen med det konservative Nyt Demokrati, det socialdemokratiske Pasok eller centrumhøjrepartiet Potami.

En del af de hidtidige Syriza-parlamentsmedlemmer, herunder den tidligere finansminister Yanis Varoufakis, vil ikke være at finde på stemmesedlen ved valget den 20. september.

Varoufakis og flere andre gjorde oprør på grund af den hjælpepakke til 86 milliarder euro, som Tsipras-regeringen har indgået aftale om med Grækenlands internationale kreditorer.

Formanden for eurogruppen, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, understreger, at den midlertidige regering, der skal lede Grækenland frem til valget, bør fortsætte arbejdet for at leve op til kravene om reformer, der er knyttet til hjælpepakken.

- Det er afgørende, siger han i en kommentar til Reuters.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip