Grækerne strejker igen over nedskæringer

Meldingen fra Grækenland lød mandag, at landet regner med næste år at have arbejdet sig ud af en seks år lang periode med recession, men gentagne sparerunder siden starten af landets økonomiske krise har presset grækerne og vakt offentlig vrede, skriver nyhedsbureauet Reuters.

»Med denne strejke vil vi gerne advare regeringen og trojkaen (de tre største långivere, EU, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond, red.) om, at græske familier ikke kan klare flere besparelser. De har nået deres grænse,« sagde generalsekretæren for det største fagforbund for den private sektor GSEE, Nikos Kioutsoukis, til Reuters.

Også fagforbundet ADEDY deltager i strejken, og de to fagforbunds medlemmer udgør ifølge nyhedsbureauet halvdelen af den græske arbejdsstyrke.

Der er jævnligt strejker i Grækenland, og senest i september strejkede flere tusinde græske arbejdere mod regeringens udmelding om, at græske tjenestemænd skal acceptere nye poster eller tilbringe otte måneder på nedsat løn, mens alternative stillinger bliver fundet til dem, med risiko for helt at miste deres arbejde.

De tre store internationale långivere vil i oktober tage til Grækenland for at gennemgå den græske regerings reformer og landets økonomiske udsigter.

BNB

Dagens Gossip