Grænsekontrollen kan drille påsketrafikken

Påskeferien er en anledning til at besøge familie og tage på ferie, og som altid kan den megen trafik medføre problemer på de danske veje.

Vejdirektoratet gør opmærksom på, at påsketrafikken kan strække sig helt fra fredag 18. marts til mandag 4. april, da mange danskere vælger at forlænge påskeferien ved at holde nogle ekstra feriedage.

Det betyder så til gengæld, at mange pendlere vil kunne komme hurtigere til og fra deres job i det meste af perioden. Rejsetrafikken plejer at fordele sig jævnt, så det er kun få dage, der vil være tættere trafik end normalt.

- De tidspunkter, der bliver værst, er onsdag 23. marts mellem klokken 14 og klokken 20 og skærtorsdag 24. marts mellem klokken 9 og klokken 15. Der bliver trafikken tættest, siger Britt Osted Nielsen, som er vagthavende hos Vejdirektoratet.

Ferietrafikken vil især kunne mærkes på Køge Bugt Motorvejen, Vestmotorvejen og Fynske Motorvej, samt på rute 21 til og fra Sjællands Odde.

Hun fortæller, at de mest trafikerede steder i påsken bliver i vestgående retning og ned mod den tyske grænse, som desuden kan komme til at drille trafikanterne ekstra meget i år på grund af grænsekontrollen.

- Når man skal hjem til Danmark fra Tyskland, så er der grænsekontrol, og det kan i år give noget ekstra rejsetid, fortæller Britt Osted Nielsen.

Der kan også være mere trafik end normalt til og fra de større sommerhusområder, for selv om påsken falder tidligt i år, er det oftest det tidspunkt, hvor mange benytter fridagene til årets første besøg i sommerhuset.

Trafikken til og fra sommerhuse vil blandt andet kunne mærkes på rute 11 mellem Ribe og Ringkøbing, rute 40 til Skagen og rute 237 mellem Hornbæk og Tisvildeleje.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip