Græsk finansministerium: Nu betaler vi gælden til IMF

Det græske finansministerium har mandag sat gang i overførslen af 750 millioner euro, som landet skylder Den Internationale Valutafond. Det sker dagen før sidste betalingsfrist.

Nyhedsbureauet Reuters citerer en ledende embedsmand i finansministeriet for oplysningen om, at "ordren til at betale IMF er effektueret", mens AFP skriver, at overførelsen ifølge ministeriet er sat i gang fra den myndighed, der håndterer Grækenlands offentlige gæld.

Meddelelsen kommer, netop som de 19 eurolandes økonomi- og finansministre er samlet i Bruxelles for blandt andet at gøre status over de græske gældsforhandlinger, der skal frigive næste lånerate til Grækenland.

Grækenlands statskasse er ved at være tom, og der har de seneste dage været tvivl om, hvorvidt Grækenland ville være i stand til at betale regningen til IMF. Og om en manglende betaling i sig selv kunne tvinge landet til at træde ud af eurosamarbejdet.

Hvis IMF bekræfter, at pengene er modtaget, vil det dog ikke lægge definitivt låg på krisen.

Grækenland mangler stadig at præsentere partnerne i eurogruppen og forhandlerne fra IMF, Den Europæiske Centralbank og EU-Kommissionen - den såkaldte Bruxelles-gruppe - for en liste over de reformer, regeringen har tænkt sig at gennemføre.

Reformlisten kræver en politisk godkendelse blandt eurolandene og er en forudsætning for, at de internationale långivere vil frigive næste lånerate.

Ministrene i eurogruppen ventes på deres møde mandag at fastholde deres utålmodige pres på Grækenland for at præsentere en fyldestgørende reformplan.

Den toneangivende stemme i koret, den tyske finansminister, Wolfgang Schäuble, ankommer til mødet med en bemærkning om, at der stadig ikke synes at være sket markante fremskridt i forhandlingerne.

Schäuble er ikke afvisende over for tanken om, at regeringen kan holde en folkeafstemning om en eventuelt kommende politisk aftale med de internationale långivere.

- Hvis den græske regering føler, at den må holde en folkeafstemning, så lad den holde en folkeafstemning.

- Det kan måske endda være nyttigt for det græske folk at afgøre, om grækerne er klar til at acceptere det nødvendige, eller om de ønsker noget andet, siger Schäuble.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip