Græsk krisemøde slutter uden stort gennembrud

Grækenlands regering har stadig svært ved at sluge nogle af de krav til reformer, som landets internationale kreditorer kræver af den.

Det siger premierminister Alexis Tsipras sent onsdag i Bruxelles efter et fire timer langt krisemøde med EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, og Jeroen Dijsselbloem, chefen for gruppen af eurolande.

- Der er punkter, som ingen betragter som et fundament for en diskussion, siger Tsipras til journalister.

Krisemøderne mellem Grækenland og EU skal forsøge at løsne op for den fastlåste situation i forhandlingerne om den græske gæld.

Selv om der tilsyneladende ikke kom noget gennembrud onsdag, fortsætter forhandlingerne de kommende dage, siger parterne.

- Et meget godt møde. Vi vil fortsætte samtalerne de næste dage, siger Jeroen Dijsselbloem.

- Det var et godt og konstruktivt møde. Der blev gjort fremskridt i forhold til at forstå hinandens udgangspunkter. Det blev aftalt, at de skal mødes igen, hedder det i en pressemeddelelse fra EU-Kommissionen.

Fredag i denne uge er der sat et stort, rødt kryds i parternes kalendere. Det er her, at Grækenland skal betale det næste store låneafdrag på 300 millioner euro til Den Internationale Valutafond, men der er stigende bekymring for, at landet ikke kan skrabe penge nok sammen.

Det er afgørende for Grækenland, at regeringen og landets kreditorer enes om en aftale, der kan udløse en ny hjælpepakke fra EU i milliardklassen, som kan holde landet flydende en rum tid endnu.

Skal man tro parterne efter onsdagens møde i Bruxelles, er der ingen grund til alt for dybe panderynker.

- Kommissionen viste sig villig til at finde en realistisk aftale meget snart. Jo mere, vi taler ærligt sammen, jo tættere kommer vi på en løsning, som begge parter finder acceptabel, siger Alexis Tsipras.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip