Græsk parlament vedtager hårde reformer med stort flertal

Et stort flertal i det græske parlament har natten til torsdag stemt for første del af den omfattende reformpakke, der skal bane vej for nye lån til det kriseramte land.

Premierminister Alexis Tsipras opfordrede i en tale inden afstemningen medlemmerne af parlamentet til at stemme for pakken, som han tidligere på ugen fik forhandlet hjem med Grækenlands kreditorer i Bruxelles.

- Vi tror ikke på kravene, men vi er nødt til at acceptere dem, sagde han.

229 parlamentsmedlemmer stemte for de fire love, som er første skridt i forhandlingerne om nye lån, der skal holde det græske samfund økonomisk flydende. 151 stemmer var nok til at sikre et flertal. 64 stemte imod, seks undlod at stemme og en var fraværende.

Tsipras fik opbakning til lovforslagene fra de proeuropæiske oppositionspartier, mens blandt andre hans egen tidligere finansminister, Yanis Varoufakis, der trak sig som minister kort før de afgørende forhandlinger i Bruxelles, stemte nej.

Efter at det græske parlament nu har vedtaget den første buket af stramninger på blandt andet skatte- og pensionsområdet, har politikerne kun en lille uge til at trække vejret, før de senest 22. juli skal tage stilling til en ny række spareforslag som konsekvens af aftalen i Bruxelles.

De 19 finansministre i eurozonen holder torsdag formiddag en telefonkonference, hvor de skal diskutere resultatet af den græske afstemning.

/ritzau/

Dagens Gossip