Græske bankaktier stiger efter tre dages styrtdyk

Efter at de græske bankers aktiekurser de seneste tre dage er blevet sendt i bund, ser det torsdag ud til at lysne.

Bankindekset steg ifølge nyhedsbureauet Reuters med 17,8 procent torsdag. Det er lidt af en forskel fra onsdag, hvor indekset faldt med 21 procent efter kursfald både mandag og tirsdag.

Stigningen torsdag fik også det generelle græske aktiemarked til at lukke med 3,6 procent efter at have lukket i minus, siden børsen genåbnede mandag efter at have været lukket i fem uger.

Bankaktierne udgør cirka 20 procent af det generelle aktiemarked i Grækenland.

Årsagen til de store kursfald på ugens første tre dage var formentlig, at de græske banker har brug for ny kapital, efter at kunderne i stor stil har hævet deres indeståender i forbindelse med usikkerheden om Grækenlands økonomiske situation.

Men den indskudte kapital vil i givet fald udvande aktionærernes ejerandel, og derfor reagerer mange altså ved at sælge ud af beholdningen. Men nu ser stemningen altså ud til at være skiftet.

- Hvis tendensen også bliver bekræftet i morgen, kan vi være ved at være på rette kurs, siger Takis Zamanis, chefhandler i Beta Securities.

Handlen på børsen i Grækenland blev lukket 29. juni i forbindelse med, at regeringen vedtog en skrap kapitalkontrol, der også førte til midlertidig lukning af bankerne for at undgå et økonomisk kollaps.

Bankerne åbnede igen 20. juli, og mandag kom turen altså til børsen.

Genåbningen af børsen betragtes som et skridt på vejen mod en normalisering af den græske økonomi, efter at Grækenland har indledt forhandlinger med kreditorerne om et nyt og tredje låneprogram.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip